De verleiding van bakken bij Robèrt

bakken-robert-beckhoven-workshop-brood

Wie Robèrt van Beckhoven alleen ziet als een gemoedelijke, goedlachse en gezellige man, heeft het mis. Onder de naam BijRobèrt bouwt hij samen met zijn zakelijk partner Pirjo de Winkel, een waar bakimperium op. In een monumentaal oud fabriekspand in Oisterwijk hebben ze een grote ambachtelijke bakkerij voor brood, patisserie en chocolaterie, twee winkels en een hip restaurant. In een aparte ruimte, voorzien van moderne werkbanken met de nieuwste apparatuur, zijn er voor thuisbakkers workshops brood bakken en ook workshops Patisserie. Deze lopen bijzonder goed, maar het kan altijd beter. Ter uitbreiding hiervan is er onlangs een nieuwe doelgroep aangeboord: de lezers.

Robèrt, bekend van het tv-programma Heel Holland Bakt, gaat nu een samenwerking aan met een van de meeste gelezen tijdschriften in Nederland, Libelle. Hij heeft als Meester Boulanger en Meester Patissier met name inbreng in Lekker, een speciale uitgave van Libelle over alles wat met eten te maken heeft. Je ziet veel foto’s van hem, al dan niet aan het werk, je bent BN’er of je bent het niet. En hij geeft tips en recepten. De samenwerking is voor zijn eigen bedrijf ook lucratief. Speciaal voor de lezeressen van Libelle zijn er workshops rond een thema. Hierbij bak je onder begeleiding drie verschillende soorten brood en/of gebak. En bovendien ga je met een volle tas lekkers en de bijbehorende recepten naar huis. Moe, maar voldaan.

Er zijn voor deze workshops twee sessies per dag ingepland. Eén ‘s ochtends inclusief koffie met gebak en een uitgebreide lunch. De tweede ’s middags, met hetzelfde programma, die begint met lunch en wordt afgesloten met een borrel en iets hartigs erbij. Hoe zakelijk het er hier ook aan toe gaat, de gezelligheid is nooit ver weg. Dit blijft tenslotte zijn handelsmerk. De keuze voor een workshop van een halve dag is een slimme keuze. Het drukt de prijs aanzienlijk want er wordt lesgegeven door echte vakmensen en daar hangt een prijskaartje aan.

De eerste workshops stonden in teken van Kerst en waren in no time volgeboekt. Twintig workshops met elk twintig deelnemers, dat zijn een heleboel lezeressen. In de weken voor Pasen volgt er weer een serie, van vierentwintig deze keer. En nu waren ze weer snel gevuld. Dus zoals ook gebeurt bij populaire concerten, werden er enkele data extra ingepland.

Commercieel gezien is dit een hele goede stap geweest. De bekendheid en populariteit van de workshops van BijRobèrt zullen enorm toenemen. Het zal zeker enthousiasme oproepen bij mensen uit het hele land. Er is ook al interesse tot samenwerking getoond vanuit een winkelketen. Voor de klanten van Dille & Kamille zijn een aantal speciale bakworkshops georganiseerd. Zo gaat de ontwikkeling van zijn bedrijf gestaag verder. Ambachtelijk werk krijgt steeds meer waardering en bakken is in. Als iemand daar wel goed op inspeelt dan zijn het de mensen achter het totaalconcept BijRobèrt, met als boegbeeld Robèrt zelf. Ga maar eens kijken in Oisterwijk. De koffie en het gebak staan klaar. Neem wat worstenbroodjes mee voor thuis.

Photo by Yeh Xintong on Unsplash

Home » bakken & eten » De verleiding van bakken bij Robèrt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *