Quiet Festival 2023, een belevenis voor groot en klein

Op 20 oktober jl. pakte Quiet Den Bosch groot uit voor haar members. In de Maaspoorthal werd voor het eerst een festival georganiseerd met live muziek, vermaak en een royale keuze aan lekker eten en drinken. Dankzij de enthousiaste inzet van een groot aantal sponsors was het evenement gratis toegankelijk en door de talloze vrijwilligers kon iedereen volop genieten van een feestelijk samenzijn van de Quiet Community. Een impressie.

door Corine Lamers

Al bij de ingang was het moeilijk kiezen. Gaan we met de kleintjes naar de poppenkastvoorstelling, halen we een glittertattoo of nemen we eerst een stukje van die overheerlijk ruikende pizza? Het was duidelijk, hier was veel te beleven.

In de grote hal stonden de mannen van motorclub Corridor Chapter met drie van hun imposante Harley Davidsons. Perfect opgewreven stonden de motoren in de spotlights te glimmen. Speciaal voor deze gelegenheid mocht iedereen die dat wilde op één van de exemplaren plaatsnemen, voor een fotomoment. Al snel stond er een rij. Voor je kon gaan zitten werd er nog even een poetsdoekje over de motor gehaald. Daarna kon je als leuke herinnering voor thuis, je foto ophalen in de photobooth.

Vermaak voor iedereen

In de hal stonden ook een groot aantal spelletjes. Van gamesconsoles, tot een echte racesimulator waarin iedereen zich even Max Verstappen kon voelen. Maar je kon ook bij het vloerganzenbord jezelf als een pion richting put schuiven, of je vaardigheden testen bij het blikken gooien of pijltjes schieten. Dat bleek soms moeilijker dan vooraf gedacht.

Het grootste kabaal kwam uit de kleine zaal. Maar het waren kreten van blijheid en enthousiasme. In die zaal waren een aantal grote springkussens opgesteld waar jongens en meisjes op los konden gaan. Er stond een heus kasteel en een spannend piratenfort, waarop naar hartenlust gesprongen en gevallen kon worden. En als je het durfde kon je ook nog van de opblaasglijbaan. Sommige kinderen gingen op hun kop naar beneden om vervolgens weer snel naar boven te klimmen. En nog een keer. Wat een feest.

Veel kinderen vonden ook hun weg naar de ballonkunstenaar, die een prachtige hond, een vlinder of zelfs een kroon of een zwaard voor je in elkaar knoopte. Wie zijn geluk wilde beproeven kon terecht bij de stand van Lingo, met een echte ballenbak. Trok je een groene bal, dan had je de hoofdprijs en kon je op de tafel ernaast zelf een cadeau uitzoeken, een set reuzepotloden, een fijne dagcrème of bijvoorbeeld het boek van Sjakie en de chocoladefabriek.

Een hapje en een drankje

Overal zaten mensen gezellig in groepjes bij elkaar, maar sommigen zochten liever een rustig plekje om even bij te komen. Er waren statafels waaraan je iets kon eten of drinken. Daarin was volop keus. Er was Indisch eten of een broodjes hamburger of pulled chicken, pastasalade of wraps met spicy witte kool. Niet alleen de kinderen maar ook veel volwassenen kozen voor een overheerlijke portie friet. Voor wie nog een gaatje over had waren er desserts.

En er was live muziek. Na de jazzy nummers van Tirza Ende en het optreden van gospelkoor Higher Ground was het swingen geblazen met de uit elf man bestaande coverband Donky Groove. De vierkoppige blazerssectie van deze band speelde de sterren van de hemel en de zangers brachten met hits als Valerie en Walking on sunshine de stemming er goed in. Groot en klein had het prima naar hun zin. Er was zoveel te zien, te doen en vooral te genieten. Tijd voor nog een rondje over het Quiet festivalterrein.

Over Quiet Den Bosch
Quiet Den Bosch wil armoede onder de aandacht brengen én verzachten. Dat doet zij door
haar members (mensen die leven in armoede) gesponsorde producten en diensten aan te
bieden die ze zich normaal gesproken niet kunnen veroorloven. Alle hulp daarbij is van harte
welkom! Info:
quiet.nl/den-bosch/

https://quiet.nl/quiet-den-bosch/nieuws-verhalen/quiet-festival-2023-een-belevenis-voor-groot-en-klein/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *