Dear God

Trump-Mexico-muur-god

Ik richt me tot u omdat niemand hier beneden me begrijpt. Hoongelach is vaak mijn deel, maar ik heb echt het beste met de mensen voor. Ik snap niet dat ze dat niet inzien. Dat ze niets leren van mijn wijze opmerkingen. Dat zou voor iedereen zoveel beter zijn. Het is toch waar wat ik zeg? Dat kun je gewoon aannemen. Als ik zeg ‘het vriest en sneeuwt in New York. We hebben de opwarming van de aarde echt nodig’, dan klopt dat gewoon. Als het op de grond warmer wordt, smelt de sneeuw en is het probleem opgelost. Klinkt simpel, is het ook. Dat niemand anders daar op komt, kan ik niet helpen.

Nog een voorbeeld. Wat is er nu betrouwbaarder dan een door de overheid uitgegeven certificaat. Met hele echte, duidelijk hele echte stempels erop, gezet door een uiterst betrouwbare medewerker van mijzelf. Wat kan daar mis mee zijn? Als iemand met zulke echt officiële, geautoriseerde stukken gaat knoeien, dan kan ie erop wachten dat  dit uitkomt. Je roept het over jezelf af. Als ik dan de mensen vertel dat ‘een extreem betrouwbare bron naar mijn kantoor heeft gebeld om te zeggen dat Obama gefraudeerd heeft met zijn geboortecertificaat’, dan is dat de waarheid. Ik ken mijn mensen en ik ken Obama, dus dan is deze zaak duidelijk.

Maar mijn grootste ergernis is dat mensen niet doen wat ik zeg.. Als ik zeg: ‘Ik zal een grote, hele grote muur bouwen op onze zuidelijke grens en zal ervoor zorgen dat Mexico die muur zal betalen. Let op mijn woorden’. Dan houdt dit dus in dat het moet gebeuren. Maar iedereen is tegen me. Het congres wil te weinig geld geven. Mensen uit Zuid Amerika kiezen massaal andere wegen om toch mijn land binnen te komen. De grenspolitie kan het niet aan. Mexicaanse drugsbendes zagen ’s nachts gaten in de muur om hun smokkelwaar de grens over te brengen. En als ik zeg “We bouwen een grensmuur in Colorado’, dan beweert men dat deze staat niet aan Mexico grenst. Fake news. En als ik dan eindelijk vijftienhonderd kilometer grensmuur gebouwd heb, stuurt u felle rukwinden waardoor er nog maar tweehonderd kilometer muur overeind staat. Zo kan ik toch niet de machtige leider zijn die ik ben. Dus ik wil dat het stopt. Nu. En voor altijd, laat mij doen wat ik moet doen: ‘Donald, ik bedoel natuurlijk, America first’.

En god zuchtte.

Zijn grote angst is uitgekomen, hij heeft de vleesgeworden drogreden gecreëerd.

Photo by Calvin Craig on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *