De geur van vers brood

Mijn nieuwe boek, alvast een voorproefje

Het is half januari. Buiten is het druilerig en grijs. De succesvolle schrijver Tom de Wit zit moederziel alleen achter zijn bureau. Hij krijgt geen letter meer op papier. Er moet wat gebeuren.

In het slaperige dorp Sint Catharinawaard gaat Tom werken als hulp in de plaatselijke bakkerij van Jan Maas. Hij stapt in de wereld van versgebakken broodjes, knisperende croissants en van volkorenbrood dat je doet watertanden. Voor bakker Jan lijkt de tijd stil te staan, terwijl zijn

dochter Emma stiekem droomt van haar eigen lunchcafé. In zijn nieuwe omgeving maakt Tom vrienden en sluit hij uiteindelijk vrede met de eigenaresse van de b&b waar hij logeert. Maar zijn komst zet ook de onderlinge verhoudingen op scherp. Als Tom na drie maanden weer naar huis gaat, heeft hij een nieuw plan: hij wil het oude receptenboek van Jan herschrijven tot een bakboek voor thuisbakkers. Hiervoor dompelt hij zich onder in de wereld van het ambachtelijk bakken en zoekt hij samenwerking met anderen. Zo gaat de ambitieuze foodstudente Lotte voor hem proefbakken en onthult meesterbakker Pierre de fijne kneepjes van het vak.

Het lijkt allemaal een groot succes te worden, maar dan komt er tegenstand uit onverwachte hoek. Op social media worden de messen geslepen. Betekent dit het einde van Toms avontuur, of ontstaan er juist nieuwe kansen?

Maar voor wie?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *