Albert Heijn helpt, een beetje

Albert-Heijn-pasta-saus-tomaten

De Allerhande, het lijfblad van Albert Heijn, verblijdt ons met een nieuw product: pureersaus. Het gaat over een transparant plastic potje met groente en kruiden, waar je zelf een saus van kunt maken. Het wordt aangeprezen als verser dan vers en belooft ons leven beter en vooral veel gemakkelijker te maken, De saus is er in drie smaken, maar mijn oog werd getrokken naar de variant pasta tradizionale, met lekker veel groente. Als thuiskok met een voorliefde voor de Italiaans keuken sta ik open voor elk nieuw aanbod in deze sector. Tegelijk ben ik altijd benieuwd of wat er vertelt wordt ook klopt.

In de Allerhande lees ik dat je de inhoud van dit product moet pureren, opwarmen en dan is het al klaar. Ik ging op de website van Albert Heijn op zoek naar de prijs van al dit moois en kwam er achter dat die saus misschien gemakkelijk was, maar een juiste tekst over de bereidingswijze schrijven blijkbaar niet. Je moet namelijk de inhoud van het potje aanfruiten in een pan met hete olie, water en de kruidenmix erbij doen en dertien minuten laten koken. Dan mag je pas met de staafmixer aan de slag. Inderdaad, precies in de omgekeerde volgorde zoals in het blad beschreven staat.

En dan beweren ze ook nog dat de saus in vijftien minuten klaar is. Maar zolang duurt alleen al de bereiding in de pan. De geleverde courgette, wortel en ui zijn al gesneden. De tomaten zijn wel heel. Gelukkig maar, want dat zou anders een vieze brij in zo’n mooi plasticpotje opleveren. Eerst snij je de tomaten, de olie heeft tijd nodig om op te warmen voor dat al die ingrediënten de pan in mogen en dan komt nog het pureren. Dat kost allemaal extra tijd. Nee, slimme marketing jongens en meisjes, het klinkt allemaal leuk, maar de informatie moet wel kloppen.

In de totale tijd die het nu kost zou je kunnen overwegen zelf saus te maken met allemaal vers gesneden ingrediënten. Want zo’n verblijf in een potje komt de smaak en de knapperigheid van groente meestal niet ten goede. Het is misschien maar vijf minuten extra werk. Maar ze gokken erop dat je het uitzoeken van de ingrediënten in de winkel te lastig vindt. Klopt, kost ook weer drie minuten.

De prijs van deze noviteit is € 2,99 . Met de inhoud van het potje maak je een saus voor twee personen. In mijn ogen een forse prijs voor een klein beetje gemak in de keuken. En nu ik toch bezig ben. Albert Heijn noemt het ‘pureersaus pasta tradizionale’, maar het is gewoon Italiaanse tomatensaus met extra groenten. Die mag gerust ook op de pizza of bij een stukje kip. Allemaal heel lekker en het biedt veel meer mogelijkheden. Dat ze daar nou niet aan gedacht hebben.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *